Share

Rucola pesto met Prima Donna maturo

Rucola pesto met Prima Donna maturo
Rucola pesto met Prima Donna maturo
hapje 10 min 4 personen Prima Donna maturo

Ingrediënten:

150 gr Prima Donna maturo
100 gr cashewnoten
250 gr rucola
3 teentjes knoflook
ca. 250 ml olijfolie extra vergine
zout en versgemalen peper 
citroensap

Bereidingswijze:

Rooster de cashewnoten in een pan zonder olie tot ze goudkleurig zijn. Laat ze daarna afkoelen en hak ze grof in kleine stukjes. Was de rucola, laat uitlekken en breek de blaadjes in kleinere stukjes. Verwijder hierbij de dikkere stelen. Snijd de Prima Donna maturo in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook. Voeg deze ingrediënten samen in een mixer. Mix het geheel en voeg zout & versgemalen peper toe naar smaak. Voeg tussen het mixen door telkens een beetje olijfolie tot er een grofkorrelige, romige massa ontstaat. Voeg naar smaak nog wat citroensap toe.

Lekker door de pasta of bij gepofte aardappelen!