Share

Gevuld stokbrood

Gevuld stokbrood
Gevuld stokbrood
voorgerecht 15 min. heerlijk bij aperitief 4 personen Prima Donna maturo

Ingredienten:

150 gr Prima Donna maturo
1 groot wit stokbrood
100 gr boter, op kamertemperatuur
300 gr zachte roomkaas
1 tl mosterd
3 eieren, hardgekookt 
3 el bieslook, gehakt
150 gr gekookte ham
50 gr zwarte olijven, fijngehakt 
zout, peper en paprikapoeder

Bereidingswijze:

Snijd het stokbrood in de lengte door en hol het uit. Meng de boter met de roomkaas en mosterd. Hak het eiwit fijn, druk het eigeel door een zeef en meng dit samen met de bieslook door het kaasmengsel. 

Snijd de Prima Donna maturo en de ham in kleine blokjes en roer deze met de olijven door het kaasmengsel. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

Vul de beide broodhelften met het mengsel en druk ze weer op elkaar. Wikkel het gevulde brood in aluminiumfolie en laat het minstens 2 uur in de koelkast opstijven.

Wijntip:

Chardonnay (Wit, Zuid-Afrika)
Beaujolais Villages (Rood, Frankrijk)