Share

Preitaart

Preitaart
Preitaart
hoofdgerecht 40 + 30 min. 4 personen Prima Donna leggero

Ingredienten:

Deeg
300 gr bloem
150 gr boter
1 ei
mespuntje zout

Vulling 
400 gr Prima Donna leggero 30+, geraspt
400 gr prei
25 gr boter
100 gr luchtgedroogde ham, parmaham
100 gr crème fraîche
1 el oregano, gehakte
2 eieren
zout, peper, nootmuskaat

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom bloem en zout door elkaar. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes door het mengsel. Voeg het ei toe en kneed alles met koele hand tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in folie en laat dit in de koelkast minimaal een half uur rusten.

Snijd de prei in ringen, was ze en laat ze goed uitlekken. Bak de prei kort in 15 gram boter. Breng op smaak met wat zout en laat weer uitlekken. Snijd de ham in blokjes en bak ze even in de rest van de boter.

Neem het deeg uit de koelkast en druk het uit in een ingevette springvorm van 26cm ø. Duw het deeg goed tegen de randen aan. Schuif de springvorm in de oven en bak het deeg gedurende ca. 10 minuten. Neem de vorm uit de oven en verdeel over de voorgebakken bodem eerst de prei en daarop de ham.

Roer de eieren met de crème fraîche, oregano, peper, nootmuskaat en de geraspte Prima Donna leggero 30+ door elkaar en schenk het mengsel over de taart.

Bak de preitaart op 200°C in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Let op: dek de taart na 20 minuten af met bakpapier.

Wijntip:

Pays d'Oc merlot (rood, Frankrijk)
Riesling (wit, Duitsland)

bestel deze kaas in onze webshop