Share

Risotto con funghi

Risotto con funghi
Risotto con funghi
hoofdgerecht 35 min. 4 personen Prima Donna maturo

Ingrediënten:

100 gr Prima Donna maturo
1,5 liter bouillon
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
350 gr risottorijst
1 dl witte wijn
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
4 plakjes serranoham
250 gr cherrytomaatjes
verse tijm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de plakjes serranoham tussen twee lagen bakpapier. Leg op de bovenste laag een ovenschaal, zodat de plakjes plat blijven in de oven. Bak de ham in 20 minuten krokant. Houdt deze af en toe in de gaten.

Bereid de bouillon volgens de gebruiks-aanwijzing. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Verwarm 1 el olijfolie in een (wok)pan. Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten en voeg de risottorijst toe. Bak het geheel tot de rijst glazig wordt. Blus de rijst af met de witte wijn en laat het inkoken. Voeg daarna een kop bouillon toe en blijf regelmatig roeren. Wacht steeds tot de rijst de bouillon bijna heeft opgenomen en voeg daarna weer een kop bouillon toe. De risotto is goed als de korrels beetgaar zijn en er een romige consistentie ontstaat (ong. 25 min).

Verwarm ondertussen 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de champignons gaar, zet apart. Snijd de cherry tomaatjes in vieren, rasp de Prima Donna kaas en snijd de tijm fijn. Voeg als laatst de geraspte kaas en de champignons toe aan de risotto en meng door elkaar. Verdeel de risotto over 4 borden en garneer met de cherrytomaatjes, verse tijm en de serranoham.

Wijntip:

Pinot Grigio (Wit, Italië)