Share

Saltimbocca

Saltimbocca
Saltimbocca
hoofdgerecht 30 min. 4 personen Prima Donna maturo

Ingrediënten:

100 gr Prima Donna maturo
8 dunne kalfslapjes (2 lapjes per persoon)
150 gr dun gesneden Prosciutto (ham)
12 blaadjes verse salie
zout
een beetje bloem
50 gr ongezouten boter
3 el olijfolie
100 ml droge witte wijn
250 gr kastanjechampignons
400 gr (verse) tagliatelle

Een traditioneel Italiaans gerecht uit de streek rond Rome, met een twist van Prima Donna.

Bereidingswijze:

Sla het indien nodig het vlees nog wat platter (of laat de slager dit doen) met een vleeshamer. De lapjes moeten dun zijn, zodat ze makkelijk opgerold kunnen worden. Verdeel de ham over de kalfslapjes, leg op elk lapje ook een paar verse plakjes Prima Donna maturo en leg hier een of twee blaadjes salie bovenop. Rol ze nu op en steek er een paar prikkers in om het rolletje bij elkaar te houden. Meng peper en zout door wat bloem en rol het vlees er doorheen.

Bereid de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de helft van de boter en 1 el olijfolie in een grote bakpan totdat het schuim van de boter wegtrekt. Bak het vlees totdat het goudbruin is.

Verwarm de wijn in een aparte pan en blus het vlees hiermee af. Laat de wijn een paar minuten op hoog vuur inkoken. Haal het vlees uit de pan en leg deze op een voorverwarmde schaal en verwijder de prikkers. Bak ondertussen in 2 el olijfolie de kastanjechampignons op hoog vuur gaar met wat zout & peper.

Voeg een paar lepels kokend water toe aan de saus, voeg de overgebleven boter in kleine stukjes tegelijk toe. Blijf roeren totdat de saus de gewenste dikte heeft. Snijd de overige 4 blaadjes salie fijn.

Verdeel de tagliatelle over de borden en verdeel hierover de champignons. Snijd het vlees in plakken en leg dit op de pasta. Verdeel de saus over de borden en garneer met versgeschaafde Prima Donna maturo en de fijngesneden salie.

Wijntip:

Cabernet Sauvignon (Rood, Frankrijk)