Share

Penne met Prima Donna fino

Penne met Prima Donna fino
Penne met Prima Donna fino
hoofdgerecht 30 4 personen Prima Donna fino

Ingrediënten

200 gr Prima Donna fino*
2 teentjes knoflook
1 sjalot
100 gr cherrytomaten
2 el olijfolie
300 gr tomaten uit blik
1 tl suiker
1 el rode wijnazijn
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde tijm
400 gr penne
100 gr groene olijven
30 gr pijnboompitten
zout & versgemalen zwarte peper
verse basilicum

Bereidingswijze

Hak de knoflook fijn, snijd de cherrytomaten door midden en fruit alles in 2 el olijfolie. Voeg de tomaten uit blik toe samen met de suiker en de rode wijnazijn. Roer dit goed door en voeg de oregano en tijm toe. Laat het op gemiddeld hoog vuur staan en laat de saus gedurende 10 minuten rustig inkoken. Roer de saus af en toe door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Kook de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Rasp ondertussen de Prima Donna fino en roer de helft door de saus samen met de gehalveerde groene olijven. Rooster ondertussen de pijnboompitten.

Giet de pasta af en meng de pasta door de saus. Verdeel de pasta over 4 borden. Strooi wat geroosterde pijnboompitten en de resterende Prima Donna fino over de pasta. Garneer met wat basilicumblaadjes en een beetje olijfolie.

Wijntip

Rioja (rood, Spanje)

*ook lekker met Prima Donna maturo of Prima Donna leggero 30+