Share

Gevulde paprika

Gevulde paprika
Gevulde paprika
hoofdgerecht 30 min. Winter 4 personen Prima Donna maturo

Ingezonden door Veronique van der Klooster

Ingrediënten

100 gram vers geraspte Prima Donna maturo
4 gele paprika’s
1 bosje peterselie
4 ansjovisfilets
2 boterhammen
2 el kappertjes
2 teentjes knoflook
Olijfolie
Zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Om te beginnen, was en dep je de paprika’s droog. Snijd vervolgens aan de kant met de steel van elke paprika het kapje eraf en bewaar deze. Verwijder de zaadlijsten en pitjes uit de paprika’s.

Voor de vulling van de paprika’s snijd je de korsten van het brood af. Pluk het broodkruim in stukjes, doe het in een schaaltje en giet hier 2 tot 3 eetlepels olijfolie overheen.

Meng vervolgens de peterselie, ansjovis, knoflook, kappertjes en 50 gram Prima Donna maturo bij het broodkruim door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en peper (let op de hoeveelheid zout i.v.m. de ansjovis). Giet olijfolie erbij totdat er een samenhangend mengsel ontstaat. 

Vul de paprika’s met het mengsel en strooi hier de rest van de Prima Donna maturo over. Zet de kapjes weer op de gevulde paprika’s en druppel wat olijfolie aan de buitenkant.

Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie en zet de paprika’s rechtop in de schaal. Plaats de schaal in het midden van de oven en gratineer de paprika’s in circa 20 minuten.

Heerlijk met rijst of gnocchi.