Share

Saffraanrisotto met serranoham

Saffraanrisotto met serranoham
Saffraanrisotto met serranoham
hoofdgerecht 30 min. zomer 4 personen Prima Donna maturo

Ingredienten:

60 gr Prima Donna maturo, versgeraspt, plus enkele stukjes geschaafd ter garnering
6 dl kippenbouillon
40 gr boter
1 kleine ui, gesnipperd
175 gr risottorijst
75 ml droge witte wijn
plukje saffraandraadjes
2 el olijfolie
3 plakjes serranoham, elk in 3 stukjes gescheurd
12 verse blaadjes salie

Bereidingswijze:

Breng de bouillon aan de kook samen met de saffraandraadjes en laat hem koken op laag vuur.
Smelt de boter in een grote pan op laag vuur. Fruit de ui en roer de rijst erdoor. Bak het mengsel 2 à
3 minuten tot de korrels glazig zijn. Roer de wijn erdoor en laat het mengsel zacht koken tot het
verdampt is.

Schenk dan de bouillon in gedeelten erbij; voeg al roerend steeds 1 kop toe en wacht tot het vocht
is opgenomen voordat u weer bouillon toevoegt. Kook het geheel ongeveer 20 minuten tot de rijst er
romig uit begint te zien en beetgaar is.

Zet het vuur uit en roer de geraspte Prima Donna maturo door de risotto. Leg het deksel op de pan en
laat de smaken een paar minuten intrekken.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukjes ham kort. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken
op keukenpapier. Bak de blaadjes salie in dezelfde pan tot ze krokant zijn.

Verdeel de risotto over de borden en garneer met de krokante ham, blaadjes salie en enkele stukjes
geschaafde Prima Donna maturo.

Wijntip:

Soave (Wit, Italië)