Nieuws

Exclusieve Prima Donna Kaas edities

In samenwerking met onze klanten zijn er twee nieuwe exclusieve edities ontwikkeld voor de Prima Donna kaasliefhebbers in Brazilië en Japan.In Japan lanceerde Prima Donna Prima Donna-kaaschips. Een heerlijk krokante traktatie en ideaal bij de borrel. De kaaschips zijn gemaakt van Prima Donna fino, vooral bekend om zijn rijke, volle smaak en lichtzoete, nootachtige smaak.In Brazilië lanceerden we een speciale geschenk-editie van Prima Donna Kaas. Deze geschenk-editie bevat een uniek trio van Prima Donna fino, Prima Donna maturo en Homemade pepper jelly. 


 

Prima Donna maturo bekroond met GOUD!

Een geweldig begin van 2018: de unieke kaasspecialiteit Prima Donna maturo is opnieuw bekroond met een gouden DLG award. De experts van de DLG hebben de uitstekende kwaliteit van Prima Donna maturo gewaardeerd met het maximaal aantal te behalen punten.

De DLG is een onafhankelijke Duitse vereniging voor landbouw- en voedselwetenschap en heeft in Europa een hoog aanzien. Experts beoordelen de kazen op smaak, consistentie, geur en uiterlijk.


Prima Donna Crème wint zilveren award

Tijdens de Global Cheese Awards, heeft de Prima Donna Crème de 2e prijs gewonnen in de categorie beste smeerkaas. Een geweldige prestatie waar wij ontzettend trots op zijn. 

 

Bezoek ons op de Anuga in Keulen

Van 7 t/m 11 oktober vindt de Anuga, ’s werelds grootste vakbeurs op het gebied van food, plaats in Keulen. Op onze stand presenteren wij de nieuwste kaasspecialiteiten van Prima Donna en innovatieve, hoogwaardige kaasverpakkingsvormen.
U bent hierbij van harte uitgenodigd een bezoek te brengen aan onze stand in hal 10.1, stand D-071.

 

Prima Donna Kaas sponsort World Grand Prix Toernooi

Zaterdag 15 januari, hebben directeur Jan Kos van Prima Donna Kaas en directeur Sport van de Nevobo Michel Everaert de sponsorovereenkomst getekend voor het World Grand Prix toernooi dat in juli in Nederland wordt gehouden.

World Grand Prix Toernooi dames
Na het uiterst succesvolle EK voor dames in 2015 heeft de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) opnieuw een fantastisch toernooi naar Nederland weten te halen: het World Grand Prix Toernooi voor dames. Van 7 tot en met 9 juli 2017 vindt dit toernooi plaats in Apeldoorn. Deelnemende landen zijn naast Nederland: Thailand, Japan en de Dominicaanse Republiek. 


Prima Donna hoofdsponsor Volleybalvereniging Huizen
Eén van de sponsoren die net als op het EK in 2015 haar naam aan het World Grand Prix Toernooi verbind is Prima Donna Kaas. Prima Donna Kaas, onderdeel van de Vandersterre Groep uit Bodegraven, is al jarenlang in de volleybalwereld actief. Het bedrijf is hoofdsponsor en naamgever van Volleybalvereniging Huizen. Het eerste damesteam is inmiddels opgeklommen naar de Topdivisie. Op initiatief van Prima Donna Kaas is er ook een ambitieuze volleybalschool in Huizen opgericht. Wekelijks schaven ruim 100 talenten onder leiding van gerenommeerde trainers als Elroy Bezemer en Teun Buijs aan hun techniek.  


Prima Donna Kaas zal nadrukkelijk tijdens het World Grand Prix toernooi aanwezig zijn, onder andere via opvallende LED-boarding om het centercourt. Toeschouwers zullen uiteraard ook niet verstoken blijven van een blokje Prima Donna Kaas. Evenals bij het EK in 2015 zal Prima Donna Kaas ook een verenigingsactie initiëren waarbij 50 toegangskaarten en vervoer van en naar de sporthal te winnen is.

Prima Donna kaas naar Rusland…

Prima Donna Kaas, de unieke combinatie van het beste van Hollandse en Italiaanse kaas, kijkt terug op een succesvol optreden tijdens het CEV DELA Volleyball European Championship – Women, hetgeen van 26 september tot 4 oktober plaatsvond in Nederland en België.

Middels opvallende sponsor-activiteiten tijdens en rondom diverse wedstrijden van het EK volleybal voor dames hebben niet alleen de Nederlandse dames, maar heeft ook Prima Donna kaas zich in de kijker gespeeld. De wedstrijden met het Nederlands team werden op televisie in totaal door meer dan 2 miljoen mensen bekeken.

De finale, waar Nederland de zilveren medaille won, was hét hoogtepunt van dit EK. De finalewedstrijd in Rotterdam-Ahoy trok een recordaantal van bijna 11.000 bezoekers. Na afloop werd de Russische 

Tatiana Kosheleva uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) van het toernooi. Behalve de hierbij behorende award kreeg zij uit handen van Jan Kos, CEO van Vandersterre Groep Bedrijven, een Prima Donna kaas uitgereikt.

Op de foto van links naar rechts: André Meyer (President CEV), Tatiana Kosheleva (MVP), Jan Kos
(CEO Vandersterre Groep Bedrijven B.V.)

 
 

Prima Donna met DLG-goud bekroond

Opnieuw een hoge onderscheiding voor de unieke kaasspecialiteit van Vandersterre Groep: Prima Donna maturo 'Best European Cheese' is na uitvoerig testen door DLG met goud bekroond.

De DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gezellschaft) is een onafhankelijke Duitse vereniging voor landbouw- en voedingswetenschap en heeft in Europa een hoog aanzien. De ingezonden kazen worden door het instituut onderworpen aan een uitgebreid zintuigenonderzoek. Experts beoordelen de kazen op smaak, consistentie, geur en uiterlijk. In een
laboratorium wordt de samenstelling van de kaas onderzocht.

Prima Donna is de bijzondere kaasspecialiteit voor iedereen die het Italiaanse leven lief heeft. De unieke combinatie van de heerlijke smaak van parmezaanse en de beste traditionele Hollandse kaas kenmerken het karakter van deze exclusieve lekkernij. Dankzij zijn goede smelteigenschappen is Prima Donna maturo ideaal voor de warme en koude keuken of bij een goed glas wijn.

Prima Donna is van nature gluten- en lactosevrij (lactose <0,1g per 100g).

 

Prima Donna in nieuwe 'Beste Europese kaas' verpakking

Prima Donna maturo, tijdens de Global Cheese Awards verkozen tot 'Beste Europese kaas', komt in een nieuwe verpakking op de markt: de Prima Donna maturo 'Best European Cheese' Edition van slechts 220g!

De opvallende en aantrekkelijke schuitjesverpakking (220g vast gewicht) - vanaf heden verkrijgbaar - brengt extra aandacht rond Prima Donna in de kaastoonbank. Het maakt iedere consument nieuwsgierig naar deze exclusieve kaasspecialiteit. In elke verpakking bevindt zich bovendien een informatiebrochure met interessante tips die de consument inspireert tot een herhaalaankoop. Bovendien is met een laag gewicht van 220g per verpakking een laagdrempelige consumentenprijs én tegelijkertijd een goede handelsmarge mogelijk.

Prima Donna is de bijzondere kaasspecialiteit voor iedereen die het Italiaanse leven lief heeft. De unieke combinatie van de heerlijke smaak van Parmeszaanse en de best traditionele Hollandse kaas kenmerken het karakter van deze exclusieve lekkernij die zich helemaal thuis voelt in de keuken. Fijne en zichtbare zout- en eiwitkristallen kenmerken deze exclusieve kaasspecialiteit. Prima Donna maturo is extra gerijpt en pittig van smaak, ideaal voor de warme en koude keuken of bij een goed glas wijn.

Prima Donna maturo is van nature gluten- en lactosevrij (lactose < 0,1g per 100g).

 

Viva la Donna verwenweekend met Prima Donna

Het weekend van 5 & 6 april stond voor (oud)patiënten van de Daniel den Hoed kliniek te Rotterdam in het teken van verwennen. Een weekend waarbij er even geen zorgen hoeven te zijn. Met manicuren, kappers, massages, visagisten en creatieve workshops was er het hele weekend genoeg te doen! Prima Donna sponsort dit mooie initiatief, dus heeft iedereen kunnen genieten van Prima Donna maturo aan het buffet. Met ruim 600 bezoekers was het ook dit jaar een groot succes! Onderstaand een sfeerimpressie:

    


Prima Donna Kaas Huizen dames 1 kampioen!

Een spannende wedstrijd voor Volleybalvereniging Huizen, beter bekend onder de naam Prima Donna Kaas Huizen, afgelopen zaterdag 29 maart. Deze dag vond de allesbeslissende wedstrijd plaats voor dames 1. Met een overwinning van 4-0 zijn de dames kampioen geworden van de 1e Divisie en gepromoveerd naar de Topdivisie. Een super prestatie! 

 

 

Prima Donna op de Huishoudbeurs

Van zaterdag 15 t/m zondag 23 februari was het weer tijd voor de Huishoudbeurs. Ook dit jaar vond het grootste vriendinnenfeest van Nederland plaats in de Amsterdam RAI. Met 11 hallen aan workshops, entertainment, exposanten en nieuwe producten was er genoeg te doen en te zien voor iedereen!

 

Prima Donna stond ook dit jaar met een mooie stand op de beurs. Bezoekers konden proeven van heerlijke kaasspecialiteiten, waaronder Landana geitenkaas HONING & TIJM en Prima Donna maturo. Met een mooie actie van €9,00 per tas konden de bezoekers zelf hun favoriete smaken uitkiezen voor thuis. De gevulde tassen gingen hard! Wij hopen dat iedereen heeft genoten van onze kaas en de beurs!

Ben je niet naar de Huishoudbeurs geweest of wil je nog eens wat kaasjes bestellen voor thuis? Neem dan een kijkje in onze webshop!Prima Donna forte wint BRONZE award!

Tijdens de World Cheese Awards is Prima Donna forte bekroond met de BRONZE award in de categorie 'harde kaas'.

De World Cheese Awards vonden in december jl. plaats in Birmingham (Engeland). Met maar liefst 250 kaaskeurders is het een wereldwijd bekende kaasshow met 2.777 deelnemende kazen in 129
verschillende categorieën. Het is een wedstrijd die wordt gehouden tijdens de BBC Good Food Show en wordt georganiseerd door ‘the Guild of Fine Food’.

De extra lang gerijpte Prima Donna forte heeft de kaaskeurders overtuigd met zijn pittige en lichtzoete smaak. De zichtbare zout- en eiwitkristallen zijn kenmerkend voor deze kaas. Prima Donna forte is brokkelig, krachtig en een verrijking voor uw maaltijd!

 

Feestelijke kerstsfeer bij KerstCreaties met Prima Donna Kaas!

Ook dit jaar stond Prima Donna Kaas op de beurs KerstCreaties van donderdag 28 november t/m zondag 1 december. De laatste beurs op de agenda voor 2014 en wat was het gezellig! Bezoekers zijn 4 dagen ondergedompeld in kerstsferen en hebben flink inspiratie op kunnen doen voor de kerstdagen. Met een extra grote stand hebben bezoekers kunnen genieten van de lekkere kaasjes van Prima Donna en Landana. Kortom, een succesvolle en feestelijke beurs!

Heb je ons gemist tijdens KerstCreaties of wil je nog eens wat kaasjes bestellen voor thuis? Neem dan een kijkje in onze webshop!

 

 

Geslaagde Margriet Winter Fair met Prima Donna!

Hét winterevenement van het jaar vond dit jaar plaats van vrijdag 15 november t/m donderdag 21 november in de Jaarbeurs Utrecht. Prima Donna Kaas stond weer met een mooie stand op de Margriet Winter Fair. De kaasjes van Prima Donna en Landana zijn ook dit jaar goed in de smaak gevallen. Zo hebben de bezoekers geproefd van de nieuwe soorten Landana PEPER TRIO en Landana geitenkaas HONING & TIJM. Daarnaast werd er enthousiast gereageerd op de prijswinnaar Prima Donna maturo. Wij hopen dat iedereen heeft genoten van onze kaas én de beurs!

Ben je niet naar de Margriet Winter Fair geweest? Donderdag 28 november t/m zondag 1 december staan we op de beurs KerstCreaties in de Brabanthallen in Den Bosch!

 

 

Veel consumenten in de prijzen gevallen!

De hele maand september & oktober konden jullie in deelnemende supermarkten en groothandels meedoen met de Prima Donna winactie! Je kon deelnemen door het kopen van een stukje Prima Donna kaas en de slogan ‘ik gebruik Prima Donna Kaas het liefste met…’ af te maken. Vanwege het succes van de actie loopt deze de hele maand november ook nog door. Benieuwd of de actie bij jou in de buurt is? Houd de facebook pagina van PrimaDonnaKaas in de gaten, want hierop staan de deelnemende filialen vermeld met foto of vraag het ons even.

 

 

Prima Donna beste Europese kaas!

Prima Donna maturo heeft goud gewonnen tijdens de Global Cheese Awards in de categorie ‘Beste Nederlandse Kaas’ en is bovendien uitgeroepen tot beste Europese kaas.

Op 13 en 14 september jl. vond in Engeland de Global Cheese Awards plaats. Prima Donna maturo overtuigde de kaaskeurders - kaasmeesters van grote retailers, culinaire specialisten en meesters uit het kaasvak - met zijn uitmuntende, pittige en gerijpte smaak.  De juryleden waren het met elkaar eens; Prima Donna maturo is niet alleen de beste kaas uit Nederland, maar ook nog eens de lekkerste van heel Europa.

Prima Donna scoorde in totaal tweemaal goud bij de Global Cheese Awards. De extra lang gerijpte
Prima Donna forte behaalde goud in de categorie ‘Single Specialty Hard Cheese’ en werd verkozen tot beste harde kaas wereldwijd.

De Global Cheese Awards worden al 150 jaar in Engeland gehouden. Het is daarmee één van de beroemdste kaaswedstrijden in Engeland. Elk jaar worden er wereldwijd circa 1000 kazen ingestuurd in 170 verschillende categorieën, van geitenkaas, boerenkaas tot brie. 
 

 

Maak kans op mooie prijzen met de Prima Donna instore winactie!

Prima Donna komt met een leuke winactie in deelnemende supermarkten en horecagroothandels door heel Nederland! De actie is in augustus van start gegaan en zal de komende maanden op diverse locaties zichtbaar zijn. Hoe kun jij meedoen? Houdt uw winkel goed in de gaten en wie weet maak jij kans op een Nespresso ‘U pure Black’, iPod Nano, high-tea bon van de Bakkerswinkel of een kaasfondueset van Boska.

   

 

Succesvolle verwendag met Prima Donna!

Op 24 mei hebben ruim 900 (oud)patiënten van de Daniel den Hoed kliniek te Rotterdam zich laten verwennen op de Viva la Donna dag. Een dag waarbij er even geen zorgen hoeven te zijn. Met manicures, massages, kappers, visagisten en creatieve workshops was er de hele dag genoeg te doen! Uiteraard mag een lekkere maaltijd hierbij niet ontbreken, dus heeft Prima Donna dit mooie initiatief gesponsord. Onderstaand een sfeerimpressie van de Viva la Donna dag:

       Viva_la_Donna2      Viva_la_donna3

Viva_la_Donna1

Kijk voor meer informatie op: http://www.vivaladonna.nl

 

Prima Donna nu verkrijgbaar bij het Amsterdam Cheese Museum!

In het Amsterdam Cheese Museum is sinds kort Prima Donna maturo verkrijgbaar. Het Amsterdam Cheese Museum is een museum met uitsluitend Nederlandse kazen; een echte toeristische trekpleister. Hier kun je de lange traditie van kaas terugvinden en uiteraard proeven van de verschillende soorten waaronder Prima Donna. Vergeet niet om een Prima Donna kaasje mee naar huis te nemen om na te genieten! Het museum is midden in de stad van Amsterdam gevestigd op de Prinsengracht. Kijk voor meer informatie op:
http://www.facebook.com/pages/Amsterdam-Cheese-Museum/353471371355530.

        Amsterdam Cheese Museum            Logo ACM

 

Promotie voor Prima Donna Kaas Huizen Dames 1?

Volleybalvereniging Huizen wordt gesponsord door Prima Donna Kaas. Bij volleybalvereniging Huizen, beter bekend onder de naam Prima Donna Kaas Huizen, volleyballen zo´n 400 enthousiaste leden wekelijks in de sporthal in Huizen. Voor Prima Donna Kaas Huizen Dames 1 is seizoen 2012-2013 een spannend seizoen. Nog vier wedstrijden te gaan en dan is bekend of zij dit jaar zullen promoveren!


 

 

Huishoudbeurs was een groot succes!

Van 16 t/m 24 februari was het weer tijd voor de Huishoudbeurs. De Amsterdam RAI had 11 hallen omgetoverd tot een groot shoppingparadijs met voor ieder wat wils.

Prima Donna Kaas was er dit jaar uiteraard ook weer bij. De bezoekers konden proeven van heerlijke kaasspecialiteiten, waaronder Prima Donna maturo en Landana CHILI & SAMBAL. Met een mooie actie van €9,- per tas konden de bezoekers zelf hun favoriete smaken uitkiezen voor thuis. Wij hopen dat iedereen heeft genoten van onze kaas én de beurs!

Heb je ons gemist tijdens de Huishoudbeurs of wil je nog eens wat kaasjes bestellen voor thuis? Neem dan een kijkje in onze webshop!

HHB 1.0  HHB 2.0Prima Donna Kaas is weer te vinden op de Huishoudbeurs!

Het is weer tijd voor de Huishoudbeurs en uiteraard doet Prima Donna Kaas dit jaar weer mee! De Huishoudbeurs is het grootste vriendinnen feest van Nederland in
Amsterdam RAI. Met 11 hallen aan entertainment, workshops, exposanten en nieuwe producten kun je je zeker laten verrassen!

De beurs vindt plaats van zaterdag 16 februari t/m zondag 24 februari. Kom jij ook een bezoekje brengen aan onze stand? Wees welkom in Hal 11, stand 601 en kom lekker proeven van onze kaas! Vergeet niet om te profiteren van de beursaanbieding. Tot dan!

Huishoudbeurs

Tijdens de World Cheese Awards is Prima Donna forte bekroond met de BRONZE award in de categorie 'harde kaas'.