Nieuwsarchief

4 december 2012

Recepten voor de feestdagen

De feestdagen komen weer in het zicht. Een tijd van veel warmte, gezelligheid en lekker eten met familie en vrienden. Het is elk jaar weer lastig om een origineel gerecht of kaasplankje op tafel te zetten. Daarom helpt Prima Donna je hier maar al te graag bij!

Op deze website kun je veel ideeën opdoen voor heerlijke gerechten tijdens de feestdagen. Zo kun je kiezen voor een lekker pittige kaasfondue met vers geraspte Prima Donna maturo of saltimbocca met kastanjechampignons en tagliatelle.

Kaasfondue met Prima Donna maturo   Saltimbocca met Prima Donna maturo

Een goede afsluiter van een diner is natuurlijk altijd een kaasplankje, geserveerd met toastjes en druiven. In onze webshop te vinden onder ‘borrelen’. Wat dacht je van een plankje met de kruidenkaasjes Brandnetel, Chili-Sambal en Olijf-Tomaat; origineel en lekker! Natuurlijk kun je ook voor de klassieker gaan. Een kaasplankje met de extra gerijpte Prima Donna maturo, de smaakvolle light variant Prima Donna Leggero en de Landana geitenkaas Koriander-Fenegriek. Alle prijswinnaars op één plank.

Maak van uw diner een feestje!


 

6 november 2012

Prima Donna promoot Hollandse kaasspecialiteiten in Rome.

Op uitnodiging van Gerda Verburg, de Nederlandse vertegenwoordiger van de Food and Agriculture Organization (FAO), heeft Prima Donna Kaas in Rome, samen met andere kaasmakers en –handelaren uit Bodegraven en Woerden, bijgedragen aan een unieke promotie van Hollandse kaasspecialiteiten.

Rome stond op 26 en 27 oktober in het teken van Hollandse kaas en het bijbehorende kaasgereedschap. Het gezelschap, voor de gelegenheid in opvallend traditioneel Hollands tenue gestoken, zorgde in het centrum zelfs voor toeristische opstoppingen, waarna het op de beurs Eataly tijdens een culinaire lunch en kaasproeverij de Italiaanse collega’s kennis liet maken met de unieke kazen uit het Groene Hart.

Namens Prima Donna Kaas was Ben van der Wal naar Rome afgereisd om de Italiaanse collega’s o.a. kennis te laten maken met het Prima Donna. Het merk staat, op geheel eigen wijze, voor kwalitatief hoogwaardige en uniek smakende kwaliteitskaas en is hiermee bij uitstek een voorbeeld van het Nederlandse vakmanschap op het gebied van kaasbereiding en rijping.Prima Donna in Rome

De weg van Rome…. naar het Groene Hart

Al meer dan 2.000 jaar wordt er in het Groene Hart in Nederland kaas gemaakt. De oorsprong van het kaasmaken ligt echter bij de Romeinen, deze leermeesters brachten, op hun weg van Rome naar het Noorden van Europa, de plaatselijke bevolking het vak van kaasmaken bij. Door de jaren heen hebben de kaasmakers en -handelaren uit Bodegraven hun vak geperfectioneerd en zijn er veel nieuwe soorten en merken ontstaan. Het Latijnse woord caseus leeft nog altijd voort in het Nederlandse woord kaas.

Food and Agricultural Organization (FAO)

De Voedsel- en Landbouworganisatie (Food and Agriculture Organization - FAO) van de Verenigde Naties is een gespecialiseerde organisatie die tot doel heeft om de honger in de wereld te bestrijden. Het hoofdkantoor is sinds 1951 gevestigd in Rome. Gerda Verburg is sinds 2011 permanent vertegenwoordiger van Nederland bij de FAO.


 

6 september 2012

50 Plus Beurs

Van 11 - 15 september vindt in de Jaarbeurs Utrecht weer de 50 Plus Beurs plaats. De 50 Plus Beurs is ’s werelds grootste evenement voor actieve 50-plussers en biedt de 100.000 bezoekers 6 hallen met informatie, amusement en voordeel. Met 600 stands, workshops en presentaties. Maar ook vele optredens op podia met muziek, show, dans en exposities.

Prima Donna is er natuurlijk ook weer bij. Wees welkom bij ons in hal 9, stand 46 en profiteer van onze beursaanbieding!


 

8 augustus 2012

Webshop vol nieuwe producten! 

De webshop van Prima Donna kaas heeft een zomerse opfrisbeurt gekregen! Vol heerlijke Italiaanse pasta's, ideale risottorijst en complete pakketten voor een lekker avondje borrelen met vrienden. DAarnaast hebben we ook de navigatie iets aangepast, zodat je nu nog makkelijker de producten kunt vinden. 

Alle pakketten zijn samen te stellen met Prima Donna maturo, fino of leggero 30+. Heb je dus liever een andere specialiteit bij je pakket? Geef het dan even aan in het opmerkingenveld bij de bestelling, danzorgen we dat de juiste smaak wordt meegeleverd.

Wil je iemand verrassen met een origineel cadeau? Dan kun je het laten inpakken en direct laten versturen naar het juiste adres.

Klik hier om direct naar de webshop te gaan!


 

18 juni 2012

Volop genieten op de Viva la Donna day

Zoals in het nieuwsbericht hieronder te lezen was, stond de Daniel den Hoed Kliniek op 8 juni in het teken van de Viva la Donna dag. Iedereen die zich had aangemeld kon genieten van een heerlijke schoonheidsbehandeling, manicure of een bezoekje aan de kapper. Verder waren er diverse workshops en kon men de gehele dag genieten van een uitgebreid buffet met heerlijke hapjes.

Prima Donna kaas steunt dit prachtige initiatief natuurlijk graag en onze kaas op het buffet viel erg goed in de smaak. Hieronder een paar foto's van deze geslaagde dag:

Alles staat klaar voor een pure verwendag!


 

30 mei 2012

Viva la Donna Day 

Viva la Donna zet zich in voor vrouwen die de diagnose kanker hebben gehad. Zo vraagt de stichting door middel van campagnes aandacht voor nazorg en worden er diverse projecten georganiseerd om vrouwen die getroffen zijn door kanker weer te laten stralen.

Op 8 juni 2012 vindt de Viva la Donna Day plaats op de polikliniek van het Erasmus MC - Daniel den Hoed. Deze verwendag is bedoeld voor vrouwen én mannen die behandeld zijn of worden in verband met kanker. Het programma duurt van 08:00 tot 16:00. Je kunt onder andere genieten van een gezichtsbehandeling, massage of manicure. Daarnaast zijn er kapsters en visagisten aanwezig en kun je deelnemen aan workshops als 'Creatief met wol' of 'Houtbewerking'. Gedurende de hele dag staat er een buffet klaar met versnaperingen.

Prima Donna kaas zal onder andere op het buffet te vinden zijn en hoopt iedereen een hele fijne verwendag heeft!

www.vivaladonna.nl 


 

18 mei 2012

Libelle Zomerweek groot succes

Ondanks dat het weer wat tegenzat, was de libelle Zomerweek weer een groot succes! Van 7 t/m 13 mei was het Almeerderstrand volledig omgetoverd tot een waar shoppingparadijs. 

Prima Donna was weer van de partij en de bezoekers konden proeven van heerlijke kaasspecialiteiten. Voor maar 9 euro konden ze hun favoriete smaken uitkiezen voor thuis. Wij hopen dat iedereen heeft genoten van onze kaas en natuurlijk tot volgend jaar!

Heb je ons gemist op de Libelle Zomerweek of wil je nog eens wat kaasjes bestellen voor thuis? Neem dan een kijkje in onze webshop!

Prima Donna kaas op de Libelle Zomerweek


 

1 mei 2012

Libelle Zomerweek

Van 7 t/m 13 mei is Prima Donna te vinden op het Almeerderstrand tijdens de Libelle Zomerweek! Kom je ook even lekker bij ons proeven? Wij zijn te vinden in Shoppingtent Rechts, standnummer 27.


 

28 februari 2012

Huishoudbeurs was weer een groot succes!

Van zaterdag 18 februari tot en met zondag 26 februari was de RAI in Amsterdam weer volledig omgetoverd tot een waar shopping paradijs. Ruim 240.000 bezoekers waren er in deze 9 dagen te vinden en deze konden zich uitleven bij ruim 400 exposanten die werkelijk alles uit de kast trokken. Ook Prima Donna kaas was er dit jaar natuurlijk weer bij! Met een mooi beursactie en een nieuw receptenboekje vlogen onze prachtige kaasspecialiteiten de stand uit. Op donderdag en vrijdag was het zelfs zo druk dat het rijen dik voor onze stand stond! Wij hopen natuurlijk dat iedereen volop zal genieten van hun favoriete smaken en wie weet tot volgend jaar! 

 Huishoudbeurs 2012


 

14 februari 2012

Culinair recensent Culinette test Prima Donna kaas 

Inmiddels al weer een aantal weken geleden, maar deze positieve recensie willen we nog graag even met je delen! Culinair rescensent Culinette heeft onze heerlijke extra gerijpte Prima Donna maturo uitgebreid getest en haar bevindingen lees je in de link hieronder:

http://www.culinette.nl/?p=1328

 


 

16 december 2011

Cheque overhandigd aan Woord & Daad

Tijdens de Wegwijsbeurs van 20 – 25 oktober konden de bezoekers genieten van onze heerlijke kaasspecialiteiten en gebruik maken van de scherpe beursaanbieding. Van elke verkochte tas met drie stukjes kaas à € 10,-, heeft Prima Donna € 1,- gedoneerd aan Comité Midden Holland van stichting Woord en Daad. Het geld dat hiermee is opgehaald, werd daarnaast ook nog eens verdubbeld door het NCDO.

Comité Zuid Holland voert actie voor twee vakscholen en bijbehorende sanitaire voorzieningen in Tsjaad, een van de armste en minst ontwikkelde landen van Afrika. Doelstelling is de positie van kansarme jongeren te verbeteren.

In totaal gaat het om een bedrag van € 1270,- wat overhandigd is aan de secretaris van Comité Zuid Holland, dhr. H. Windhorst.


 

12 december 2011

World Cheese Awards voor Prima Donna!

Tijdens de BBC Good Food Show in het Engelse Birmingham 23-27 november 2011 heeft Prima Donna 3 belangrijke prijzen in de wacht gesleept!

De gerijpte Prima Donna maturo variant werd beloont voor zijn unieke smaak en consistentie met de BRONZE Award. De extra gerijpte variant, Prima Donna forte, kreeg de ZILVER Award en de light en pittige variant Prima Donna leggero ook een ZILVER Award. Voor meer informatie:http://www.finefoodworld.co.uk/wca


 

7 december 2011

Margriet Winterfair groot succes!

Op 18 november ging de Margriet Winterfair weer van start, 7 dagen lang konden bezoekers zich mengen in het grootste winterfeest van Nederland. Prima Donna kaas was er natuurlijk bij! Het winterhuis was sfeervol ingericht en er kon geproefd worden van maar liefst 10 kaasspecialiteiten. Voor maar 8 euro kozen de bezoekers hun drie favoriete smaken uitkiezen met daarbij een prachtig receptenboekje voor wat extra inspiratie tijdens de feestdagen. Het was een grote drukte voor ons winterhuis en de stukjes kaas vlogen de stand uit! Wij zijn er volgend jaar weer bij, jullie ook?
Ben je niet op de Margriet Winterfair geweest en wil je toch een paar heerlijke specialiteiten in huis hebben voor de feestdagen? Kijk dan ook eens in onze webshop.


 

8 november 2011

Kerstcreaties Den Bosch

Het duurt nog even voordat de feestdagen aanbreken, maar in Den Bosch waren de Brabanthallen van 3-6 november al volledig in kerstsfeer. De ‘Kerstcreaties’ is een jaarlijks terugkerende kerst- en winterbeurs waar zo’n 30.000 bezoeker op af komen.


Prima Donna kaas was er dit jaar voor het eerst bij en dat is zeer goed bevallen! Een prachtige hoekstand was ingericht met 10 heerlijke kaasspecialiteiten. Bezoekers konden van alle smaken proeven en dat werkte erg aanstekelijk. Onze Prima Donna stand was continue omringd door enthousiaste bezoekers die hun favoriete smaken aan het uitkiezen waren voor thuis.

Ben je niet op de Kerstcreaties geweest en wil je toch een paar heerlijke specialiteiten in huis hebben voor de feestdagen? Kijk dan ook eens in onze webshop.


 

28 oktober 2011

Gezinsbeurs Wegwijs

Van 20 t/m 25 oktober stond de jaarbeurs in Utrecht in het teken van de Gezinsbeurs Wegwijs. Prima Donna kaas was erbij en 5 dagen lang konden de bezoekers genieten van onze heerlijke kaasspecialiteiten en natuurlijk profiteren van een mooie beursaanbieding.

Van elke verkochte tas met drie stukjes kaas à € 10,-, heeft Prima Donna € 1,- gedoneerd aan Comité Midden Holland van stichting Woord en Daad. Het geld dat hiermee is opgehaald, werd daarnaast ook nog eens verdubbeld door het NCDO.

Comité Zuid Holland voert actie voor twee vakscholen en bijbehorende sanitaire voorzieningen in Tsjaad, een van de armste en minst ontwikkelde landen van Afrika. Doelstelling is de positie van kansarme jongeren te verbeteren.

Gezinsbeurs Wegwijs 2011


 

30 augustus 2011

VV Huizen goed op weg met Prima Donna Kaas

Prima Donna, de unieke kaasspecialiteit en hoofdsponsor van Volleybalvereniging Huizen, draagt er aan bij dat VV Huizen goed op weg is. Na de in Huizen en omgeving bekende Prima Donna Kaas touringcar voor de spelers,  is nu ook voor D1 trainer Elroy Bezemer opvallend vervoer in Prima Donna Kaas stijl.

Zaterdag 27 augustus jl.  vond de officiële overdracht plaats van de nieuwe Opel Corsa in Prima Donna Kaas look, welke mede mogelijk is gemaakt door het Huizer Assurantiekantoor C. Vos waar Edo Veerman garant staat voor deskundig onafhankelijk advies voor zowel zakelijk als particulier.

Na het recentelijk  completeren van de trainersstaf is ook het vervoer van de selecties compleet en klaar voor het nieuwe seizoen.  15 oktober bestaat Volleybalvereniging Huizen 60 jaar en worden er verschillende festiviteiten georganiseerd voor zowel leden als oud-leden, hetgeen te volgen is op Facebook “vvhuizen60jaar” en via de website www.vvhuizen.nl.
Op de foto: de D1 en trainer Elroy Bezemer van VV Huizen rondom de nieuwe Prima Donna Opel.

Prima Donna teamauto 


 

8 augustus 2011

Prima Donna opnieuw bekroond op de International Cheese Awards

Afgelopen week heeft Prima Donna 2 prijzen in de wacht gesleept. Tijdens de International Cheese Awards Show in het Engelse Nantwich behaalde Prima Donna een zilveren en een bronzen medaille.

In de klasse ‘Specialiteiten’ won Prima Donna maturo zilver. Daarmee beloonde de vakjury de unieke combinatie van de heerlijke smaak van Parmezaanse en de beste traditionele Hollandse kaas die het karakter van deze unieke specialiteit kenmerken.
 
Prima Donna leggero 30+ is bekroond met een bronzen onderscheiding in de categorie ‘light kaas’. Leggero  overtuigde de jury met zijn pittige smaak, wat kenmerkend is voor deze specialiteit.

In totaal waren er 3700 kazen uit 26 landen die deelnamen aan de wedstrijd. In 2008 en 2009 wist Prima Donna maturo deze winst ook te behalen.

Proef van onze winnaars, bestel direct via de webshop.    


 

25 april 2011

Prima Donna helpt TT Amsterdam naar Brazilië

Van 25 april tot en met 8 mei 2011 heeft het TalentTeam Amsterdam deelgenomen aan een trainingsstage in en tegen Brazilië. De groep van Ron Zwerver en Koos Klein is in deze periode diverse keren de strijd aangegaan met hun leeftijdsgenoten aan de andere kant van de oceaan.

Deze trip heeft de Nederlandse talenten een unieke kans gegeven om een kijkje te nemen in de keuken van de absolute wereldtop. Afgelopen jaar waren de Brazilianen te gast in Nederland en vanwege het uitstekende gastheerschap is de ploeg uitgenodigd om naar Brazilië te komen. Deze tweeweekse trainingstage is mede mogelijk gemaakt door Event Sponsor Prima Donna Kaas, de unieke kaasspecialiteit die wereldwijd en vooral ook in Brazilië in de smaak valt bij vele kaasliefhebbers. "Behalve van volleybal zijn veel Brazilianen ook gek op onze Prima Donna Kaas en daarom is deze uitwisseling bij uitstek geschikt om onze kaas onder de aandacht te brengen bij veel sportliefhebbers in Brazilië. De trainingsstage van het TalentTeam biedt de unieke mogelijkheid om de populariteit van volleybal en Prima Donna kaas te verbinden en deze kans hebben wij dan ook met beide handen aangepakt. Een mooie promotie voor onze kaas en de volleybalsport", aldus directeur en volleyballiefhebber Jan Kos.

Ook Ron Zwerver is in zijn nopjes met de sponsoring van Prima Donna Kaas. "Door deze samenwerking was het voor ons mogelijk deze unieke ervaring onderdeel te laten worden van een internationale opleiding tot topvolleyballer."

Tijdens de trainingstage hebben de jongens via een weblog http://www.volleybal.nl/ de achterban op de hoogte gehouden van hun belevenissen. Ook via twitter.com/talentteams konden  geïnteresseerden op de hoogte blijven van het nieuws rond de trainingsstage in Brazilië.  


 

30 augustus 2010

Guinness World Record

Prima Donna mag als kaasspecialiteit op geen enkel kaasplateau ontbreken en daarom heeft Prima Donna in 2010 het GUINNESS WORLD RECORD gevestigd met het grootste kaasplateau ter wereld van ruim 130.000 handgesneden kaasblokjes.


 

3 augustus 2009

Internationaal Goud voor Prima Donna maturo

Prima Donna maturo wint Gold Award Nantwich International Cheese Show. In samenwerking met onze Engelse partner heeft Vandersterre Groep in juli 2009 deelgenomen aan de Nantwich International Cheese Show te Nantwich (UK). In de klasse “speciality” (DP111) heeft Prima Donna maturo de GOLD AWARD gewonnen!

Op de Nantwich International Cheese Show 2008 won Prima Donna maturo eerder al twee zilveren medailles in de categorie “Best Dutch cheese” (beste Hollandse kaas) en in de categorie “Cheese Lovers Trophy”, waarbij het aspect genieten centraal staat. Dit jaar is het dus opnieuw Prima Donna maturo die in de prijzen valt!

Prima Donna (met de smaakvariaties fino, maturo, forte en leggero 30+) is een topkwaliteit Hollandse kaas met een hele bijzondere smaak die zich niet gauw laat omschrijven, maar die je echt geproefd moet hebben. Prima Donna maturo is extra gerijpt, waardoor deze kaas een pittig accent heeft. Prima Donna maturo is heerlijk voor bij de borrel en prima te verwerken in uiteenlopende gerechten. Een kaas om van te genieten en die niet voor niets met goud is bekroond.


 

1 juni 2009

Prima Donna Schuitjes

Nieuw bij Prima Donna. De producten Prima Donna fino, Prima Donna maturo en Prima Donna leggero 30+ zijn verkrijgbaar in handzame doosjes. Een ideaal cadeau-idee en goed in te zetten voor bijvoorbeeld kerstpakketten, cadeausets of relatiegeschenken.